Hlavní obsah

Objem peněz na finančním trhu stoupl o desetinu

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkový objem prostředků na finančním trhu v Česku vzrostl o rekordních 9,7 procenta na hodnotu 6,13 biliónu korun. Vyplynulo to ze zprávy o vývoji finančního trhu, kterou v úterý zveřejnilo ministerstvo financí. Nárůst je podle ministerstva nejvyšší od roku 2012.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Významný růst zaznamenaly také úspory domácností umístěné v rámci produktů zprostředkovatelského finančního trhu, když meziročně vzrostly o 7,7 procenta a dosáhly téměř 3,5 biliónu korun,“ uvedla náměstkyně Lenka Dupáková.

„Největší meziroční absolutní nárůst sice opět vykázaly úspory uložené ve formě netermínovaných vkladů, nicméně již šestým rokem pokračuje pozitivní trend nárůstu zájmu domácností o produkty kapitálového trhu proti běžným bankovním produktům,” napsalo ministerstvo v tiskové zprávě.

Hlavní český akciový index PX v loňském roce vzrostl o 17 procent. Rok uzavřel na nejvyšší hodnotě od roku 2011 – 1078 bodů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám