Hlavní obsah

Nových aut se prodalo o 17 procent víc než loni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodej nových osobních aut v tuzemsku letos od ledna do července meziročně stoupl o 17 procent na 111 758 vozů. První skončila Škoda před Volkswagenem, třetí je Hyundai. Oznámil to v úterý Svaz dovozců automobilů.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Téměř třetina nově prodaných vozů je značky Škoda

Článek

Škoda Auto získala s 34 117 nově zaregistrovanými automobily podíl 30,5 procenta, Volkswagen prodal 10 582 vozů a Hyundai o 139 aut méně. Následují značky Ford, Dacia a Peugeot.

Škoda rostla v prvním prázdninovém měsíci o 30 procent, když prodala 5508 aut. Značka tak vykázala růst již devátý měsíc v řadě. "Prázdninové měsíce patří z hlediska zákaznické aktivity v rámci roku logicky spíše k těm slabším, o to větší hodnotu pro nás tento citelný růst představuje," uvedl šéf Škody v ČR Luboš Vlček.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Více než 55 procent tvořily vozy s benzinovými motory, 42 procent diesely a necelé jedno procento auta na LPG. Celkem se také prodalo 71 elektromobilů. Podíl firemních vozů činil téměř 64 procent. První registrace dovezených ojetých aut meziročně poklesly o šest procent.

Nejoblíbenější barvou auta je bílá, před šedou a modrou. [celá zpráva]

Prodej lehkých užitkových automobilů se v uvedeném období zvýšil o 18 procent na 7168 vozů a podobným tempem se zvýšil i prodej nákladních aut na 5090 vozů. Prodej autobusů se od ledna do července zvýšil o více než pětinu na 524 vozidel. Prodej motorek naopak o dvě procenta klesl na 11 876 strojů.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejhorší výmol z celého Česka je v Praze 10

Z pěti nejhorších výmolů v Česku jsou tři v Praze, přičemž ta vůbec nejhorší silniční díra republiky je podle ankety mezi řidiči v pražské ulici U Seřadiště....

Výběr článků

Načítám