Hlavní obsah

Německý řetězec kadeřnictví Klier skončil v insolvenci, pobočky má i v Česku

Novinky, Bohumír Žídek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší německý kadeřnický řetězec Klier se v důsledku koronavirové pandemie ocitl v platební neschopnosti. Správní úřad proto zahájil insolvenční řízení, informoval v úterý server listu Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Foto: Profimedia.cz

Německý řetězec kadeřnictví Klier se ocitl v platební neschopnosti.

Článek

Kolik z 9200 pracovních míst řetězce je kvůli insolvenci v ohrožení, se v tuto chvíli neví, doplnil FAZ. Viceprezidentka odborového svazu Verdi se již nechala slyšet, že při jednáních v rámci insolvenčního řízení musí být zohledněny zájmy zaměstnanců firmy.

V insolvenčním řízení se teď přezkoumají nároky věřitelů vůči Klieru. Podle informací FAZ byl přitom kadeřnický řetězec ve finančních problémech od počátku jarní vlny pandemie. Spouštěčem bylo nucené zavření kadeřnických provozů v rámci protiepidemických opatření.

Vydavatelství Mladá fronta jde do aukce s vyvolávací cenou 36 milionů

Ekonomika

Na začátku září Klier požádal o dočasnou ochranu před věřiteli, aby mohl získat dodatečné finanční prostředky. O tři měsíce později však stejně neunikl insolvenci. Shromáždění věřitelů se poprvé sejde 25. února příštího roku.

Klier provozuje celkem 1400 poboček v Německu, další kadeřnictví má v zahraničí včetně Česka. Do portfolia společnosti patří také značky Essanelle nebo Super Cut. Společnost vznikla v roce 1948.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám