Hlavní obsah

Maďaři protestují proti vládě, blokují silnice

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Blokádou jednoho jízdního pruhu na mnoha místech Maďarska protestují odboráři proti politice premiéra Viktora Orbána. Žádají především vyšší mzdy a změny v zákoníku práce.

Foto: MTI

Demonstranti v Budapešti zablokovali vjezd do parlamentních garáží.

Článek

Protesty se odehrávají na několika místech najednou. V jednom jízdním pruhu jedou automobily pomalu a snaží se zpomalovat dopravu.

Foto: MTI

Demonstranti blokují jeden jízdní pruh na silnici u města Kecskemét.

Akce začala ráno v sedm hodin a má pokračovat až do čtvrté odpoledne. Policie upozornila, že na místech protestů mohou řidiči očekávat dopravní komplikace.

Foto: MTI

Policisté demonstranty od vjezdu do parlamentních garáží odnesli.

Policisté zatím zasahovali pouze u vjezdu do podzemních garáží před parlamentem v Budapešti. Demonstranti si tam sedli na zem a znemožnili tak vjezd aut.

Foto: MTI

Protestující odboráři u města Nyíregyháza

„Ústavu a demokracii,“ skandovali demonstrující. Policie je opakovaně vyzvala, aby neblokovali provoz. Protestující neuposlechli a policisté je následně po jednom odnesli z místa. Provoz byl obnoven, protest ale pokračoval na blízkém chodníku.    

Reklama

Související články

Orbán ustoupil, internetovou daň nezavede

Daň za přenos dat po internetu v navrhované podobě v Maďarsku zavedena nebude. Po masových protestech to v pátek oznámil maďarský premiér Viktor Orbán.

Výběr článků

Načítám