Hlavní obsah

IKEA přestává prodávat rolety se šňůrkami. Kvůli riziku uškrcení

Novinky, Tomáš Volf

Švédský výrobce nábytku IKEA přestane na celém světě prodávat rolety a závěsy se šňůrkami. Informoval o tom server CNN a Novinkám to potvrdil mluvčí společnosti. Důvodem je riziko uškrcení hlavně u dětí, na které upozorňovaly americké úřady.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Americký úřad pro bezpečnost výrobků (U.S. Consumer Product Safety Commission) uvedl, že mezi lety 1996 a 2012 se šňůrami žaluzií uškrtilo v průměru jedno dítě měsíčně.

IKEA přestala tyto rolety prodávat v USA od 1. října, v dalších zemích světa včetně Česka tak učiní od začátku nového roku. Ve Spojených státech podobné opatření už přijal například výrobce nábytku Target, píše CNN.

„Bezpečnost je pro IKEA nejvyšší prioritou, proto bude IKEA po celém světě nejpozději od 1. ledna 2016 prodávat rolety a závěsy již pouze bez šňůrek, nebo s volně nedosažitelnými šňůrkami,” potvrdil Novinkám mluvčí firmy Tomáš Kubík.

„Současné produkty nahradí nové výrobky vybavené například bezpečnými úchyty, madly či jiným moderním řešením. V České republice tyto inovované a bezpečnější produkty nabízíme již nyní,” dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám