Hlavní obsah

Huť Liberty Ostrava vytvořila čistý zisk 6,1 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hutní podnik Liberty Ostrava vykázal za finanční rok končící letošním 31. březnem čistý obrat 56,5 miliardy korun (2,3 miliardy eur). Znamená to nárůst o 109 procent ve srovnání s předchozím devítiměsíčním finančním obdobím končícím 31. března 2021, kdy společnost vykázala obrat 22 miliard korun (842 milionů eur). Čistý zisk firmy činil 6,1 miliardy korun a hrubý provozní zisk EBITDA 8,1 miliardy korun.

Foto: Pavel Karban, Právo

Logo Liberty Ostrava

Článek

O výsledcích informovala v tiskové zprávě mluvčí podniku Barbora Černá Dvořáková. Firma sjednocovala účetní období a do loňského března bylo kvůli tomu přechodně kratší.

„Výsledky odrážejí zlepšení v obchodní, výrobní i finanční oblasti během posledních let, která huti pomohou úspěšně zvládnout současnou náročnou ekonomickou a geopolitickou situaci," uvedla mluvčí.

Liberty Ostrava vyrábí ocel hlavně pro stavebnictví, strojírenství a petrochemický průmysl. I s dceřinými společnostmi má firma 6000 zaměstnanců. Huť patří od roku 2019 do Liberty Steel Group z koncernu GFG Alliance britského podnikatele Sanjeeva Gupty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám