Hlavní obsah

France Télécom se vrátil do hry o Český Telecom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Francouzská firma France Télécom je zpět ve hře o Český Telecom. Společnost se o koupi předběžně zajímala, když ale přišlo na podání samostatné nabídky, couvla. Ve středu večer oznámila, že se stala součástí konsorcia Blackstone/CVC/ Providence. Tyto investiční skupiny zatím jméno partnera z řad operátorů, který je podmínkou privatizace, tajily.

Foto: Lucie Balcarová
Článek

"Do konsorcia, které se skládá ze tří společností soukromého kapitálu, France Télécom přinese velké zkušenosti a prokazatelně úspěšnou minulost integrovaného operátora," uvádí se ve společném sdělení konsorcia. France Telecom je podle tržeb druhý největší operátor v Evropě.

Jeho vstupem do konsorcia stoupl i význam investičního spojenectví Blackstone/CVC/Providence v privatizaci. Kromě něj se o 51procentní podíl v Telecomu uchází ještě tři evropští operátoři. Belgický Belgakom, španělská Telefónica a švýcarský Swisscom. Ve hře je i česko-slovensko-italské konsorcium PPF/J/Inway/Tiscali, které zatím nabídlo nejvyšší cenu, přes 71 miliard korun.

Kolik nabízejí za Český Telecom

:: Belgacom - 68,3 mld. Kč

:: Swisscom - 60,9 mld. Kč

:: Telefónica - 69 mld. Kč

:: Blackstone/CVC/Providence - 67,5 mld. Kč

:: PPF/J/Tiscali - 71,3 mld. Kč (odstoupil ze soutěže)

Do 29. března musí společnosti, které po hloubkové kotrole v podniku budou stále mít zájem, podat vážné nabídky. Z nich pak komise a vláda na začátku dubna vyberou vítěze. Pokud nikdo nezvítězí, přijde na řadu prodej firmy na kapitálovém trhu. Během kontroly ve firmě mohou uchazeči ztratit zájem, nebo jen nestihnou nabídku sepsat a podat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám