Hlavní obsah

Finančníci z PPF a J&T jdou do privatizace Telecomu s Tiscali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Finanční skupiny PPF a J&T a firma InWay se dohodly s telekomunikační firmou Tiscali na jejím vstupu do konsorcia. Vláda minulý týden rozhodla, že do dalšího kola soutěže pustí všech pět zájemců, kteří podali předběžné nabídky. PPF údajně nabídla nejvyšší částku. Vláda si slibuje, že za Telecom získá až 70 miliard korun.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

K tomu, aby se PPF a J mohly o podíl vážně ucházet, potřebovaly spojenectví s velkým hráčem na telekomunikačním trhu. "Konsoricum PPF/J/InWay se dohodlo s významným kvalifikovaným evropským poskytovatelem telekomunikačních služeb a provozovatelem telekomunikačních sítí, Tiscali na vstupu do konsorcia," sdělila Novinkám mluvčí PPF Romana Tomasová.

Kromě spojenectví české a slovenské investiční skupiny se o Telecom uchází ještě tři evropští operátoři belgický Belgacom, švýcarský Swisscom a španělská Telefonica. Kromě nich je ve hře i investiční konsorcium Blackstone/CVC/Providence. Na podání závazné nabídky mají zájemci čas do 29. března.

Prodej Telecomu je od začátku velmi rychlý. Právě kvůli nedostatku času zřejmě nepodaly nabídku někteří vážní zájemci. Vláda na konci loňského roku rozhodla, že dá přednost přímému prodeji před prodejem na burze. Ten přijde na řadu zřejmě až ve chvíli, když by přímý prodej nevyšel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám