Hlavní obsah

Fortuna nabídla Sazce až 2,5 miliardy korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loterijní společnost Sazka je od pondělí oficiálně v konkurzu. Rozhodnutí Městského soudu v Praze bylo zveřejněno v insolvenčním rejstříku. Oprávnění nakládat s majetkem firmy přešlo na insolvenčního správce Josefa Cupku, který vyzval všechny věřitele firmy k podání nabídek na poskytnutí peněz nutných k zajištění chodu společnosti. Společnost Fortuna Sazce již nabídla až 2,5 miliardy Kč.

Foto: Milan Malíček, Právo

Šéf Sazky Aleš Hušák

Článek

Sázková firma Fortuna, dceřiná společnost Penty, která v posledních měsících spolupracovala s generálním ředitelem a předsedou představenstva Sazky Alešem Hušákem, podala nabídku dvou až 2,5 miliardy Kč na získání loterijního byznysu Sazky. Konkrétní cena by závisela na aktuálním stavu aktiv Sazky.

Součástí návrhu je odvod prostředků z loterijní činnosti sportovním svazům v odhadované výši 300 miliónů Kč ročně.

Na výhry a provoz bude zapotřebí až půl miliardy

Cupka na setkání s věřitelským výborem vybídl všechny věřitele Sazky, aby do středy podali nabídky na poskytnutí peněz nutných k zajištění chodu společnosti. Podle jeho mluvčí Lenky Tiché vybere Cupka nejvhodnější nabídku v co nejkratší době. Tichá dodala, že vyhlášení konkurzu neznamená pád firmy a Sazka i nadále pokračuje v běžné činnosti. Také Cupka ujistil zaměstnance, že společnost pokračuje ve své činnosti a proto se nemusejí obávat o své pracovní pozice.

Cupka získal příslib, že věřitelský výbor poskytne veškerou potřebnou součinnost ve snaze získat nutné peníze k zajištění chodu společnosti. Peníze jsou třeba k uhrazení běžného provozu společnosti a na uhrazení všech závazků, na základě kterých zahájilo ministerstvo financí se Sazkou správní řízení o pozastavení nebo odebrání udělených licencí k provozování loterijní činnosti.

K zajištění peněz na vyplácení výher a provozu Sazky budou podle nedělního prohlášení předsedy věřitelského výboru Josefa Novotného třeba stovky miliónů, možná až půl miliardy korun.

PPF a KKCG zatím o nabídce mlčí

Největší věřitelé Sazky, skupina PPF a společnost KKCG, zatím o své nabídce a konkrétní částce za převzetí loterijní části Sazky otevřeně mluvit nechtějí. "Můžou to být dvě miliardy, může to být více, může to být méně," řekl v televizi Kamil Ziegler, manažer PPF, který stojí v čele takzvaného Sazka týmu.

Sazka se do insolvence dostala kvůli problémům se splácením výstavby O2 areny. Jejími akcionáři Sazky jsou občanská sdružení působící v tělovýchově a sportu.

Reklama

Související témata:

Související články

Sazka je v konkurzu

Městský soud v Praze v pátek potvrdil rozhodnutí o uvalení konkurzu na loterijní společnost Sazka, k němuž došli věřitelé po celodenní schůzi. Schválením...

Výběr článků

Načítám