Hlavní obsah

Konkurz na Sazku potvrzen, firma nemůže nakládat se svým majetkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Loterijní společnost Sazka je od pondělí v konkurzu. Rozhodnutí Městského soudu v Praze bylo zveřejněno v insolvenčním rejstříku. O uvalení konkurzu na Sazku rozhodla v pátek schůze věřitelů. Představenstvo Sazky tak nyní ztrácí oprávnění nakládat s majetkem firmy, které přechází na insolvenčního správce. Vedení společnosti se chce proti uvalení konkurzu bránit soudní cestou.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Šéf Sazky Aleš Hušák

Článek

"Prohlášením konkurzu přechází na insolvenčního správce oprávnění nakládat s majetkovou podstatou, jakož i výkon práv a povinností, které přísluší dlužníku, pokud souvisí s majetkovou podstatou," uvedl insolvenční soud. Sazka se může proti jeho rozhodnutí odvolat k Vrchnímu soudu v Olomouci do 15 dnů od doručení usnesení.

„Jsem přesvědčen, že Vrchní soud musí zrušit absolutně nespravedlivý proces vedený u Městského soudu v Praze. Tak zmanipulované soudní řízení jsem nikdy na vlastní oči neviděl a nejen já, ale i zkušení právníci nepochybují, že vyšší soud jej celé zruší,” vyjádřil se šéf Sazky Aleš Hušák.

Na výhry a provoz Sazky stamilióny 

V pondělí by měl jednat věřitelský výbor s insolvenčním správcem Josefem Cupkou o zajištění peněz na vyplácení výher a provoz Sazky. K tomu budou potřeba stovky miliónů, možná až půl miliardy korun, uvedl v neděli předseda věřitelského výboru Josef Novotný. Hlavní slovo mají ve věřitelském výboru skupiny PPF a KKCG.

Proti rozhodnutí o konkurzu se chce odvolat také investiční skupina Penta, která v posledních měsících spolupracovala s generálním ředitelem a předsedou představenstva Sazky Alešem Hušákem.

Sazka se do insolvence dostala kvůli problémům se splácením výstavby O2 areny. Akcionáři Sazky jsou občanská sdružení působící v tělovýchově a sportu. Sazka je v úpadku od konce března.

Reklama

Související témata:

Související články

Sazka doplatí stomiliónový jackpot

Loterijní společnost Sazka doplatí ve čtvrtek celý zbytek lednového jackpotu ve výši 103 412 732 korun. Uvedl to mluvčí Sazky Jan Tuna s tím, že o tomto kroku...

Schůzi věřitelů Sazky odročil soud na pátek

Městský soud v Praze ve čtvrtek odročil schůzi věřitelů loterijní společnosti Sazka na pátek 09:00. Konat se bude v Národním domě na Vinohradech. Ve čtvrtek od...

Výběr článků

Načítám