Hlavní obsah

Dohoda o brexitu nakopla britskou libru

Novinky, bož

Britská libra v reakci na uzavření nové dohody o brexitu proti americkému dolaru posílila až o jedno procento. Kolem poledne vyskočil kurz britské měny na 1,294 dolaru. Britský akciový index FTSE 100 si kolem 13.20 SELČ připisoval 0,41 procenta.

Foto: Novinky

Vývoj kurzu libry k dolaru.

Článek

„Reakce finančních trhů není překvapivá. Britská libra v reakci na zprávu o dohodě posiluje, rostou akciové trhy, rostou také výnosy bezrizikových aktiv, například německých státních dluhopisů, zatímco americký dolar klesl,“ sdělil Novinkám hlavní ekonom Generali Investments CEE Radomír Jáč.

Máme dohodu o brexitu, oznámili Johnson a Juncker

Evropa

„Na oznámení o dohodě o brexitu také pozitivně reagují středoevropské měny včetně české koruny. Koruna posílila pod úroveň 25,70 za euro a své zisky může dále prohloubit,“ dodal.

Přes pozitivní zprávu o dohodě však ještě není vyhráno. „Stále je potřeba udržovat určitou opatrnost, neboť severoirská Demokratická unionistická strana (DUP) po zveřejnění nové dohody zopakovala, že tuto dohodu nemůže podpořit, a skepticky se vyjadřují i britští labouristé,“ připomněl Jáč.

Reklama

Související témata:

Související články

Dohoda o brexitu je na dosah, libra posiluje

Dohoda o vystoupení Velké Británie z Evropské unie je na dosah, píše agentura Bloomberg a také list The Guardian. Obě média se odvolávají na informace...

Výběr článků

Načítám