Hlavní obsah

Dlouhý obhájil mandát, Hospodářskou komoru povede dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezidentem Hospodářské komory bude i nadále Vladimír Dlouhý. Rozhodli o tom v úterý na sněmu delegáti Hospodářské komory, kteří dosavadního šéfa podnikatelského sdružení zvolili na další tříleté období. Dlouhý byl jediným kandidátem.

Foto: Pavel Karban, Právo

Staronový prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý

Článek

Hospodářská komora je největším zástupcem podnikatelů v Česku – sdružuje 15 tisíc členů.

Dlouhý před sněmem řekl, že byl před třemi lety zvolen, aby pomohl podnikatelům v boji s nekalou konkurencí či s buzerací ze strany státních úředníků.

Ačkoliv Hospodářská komora pod jeho vedením posílila svůj vliv a zlepšila služby, stále není spokojena s podmínkami pro podnikání v Česku, které tak zůstanou prioritou i v dalším tříletém prezidentském období, uvedl staronový šéf.

Dlouhý byl nominován zástupci okresních komor a společenstev. Delegáti vyberou také členy představenstva a dozorčí rady.

Reklama

Související témata:

Související články

Cestovní ruch brzdí přemíra papírování

Největší bariérou pro podnikání v cestovním ruchu je současný stav zákonů a přemíra „papírování“. Podnikatelům nepomůže změna poplatků za ubytovací kapacity,...

Výběr článků

Načítám