Hlavní obsah

Burza v Moskvě na půl dne obnoví obchody s akciemi a dluhopisy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskevská burza v pondělí obnoví obchodování s ruskými akciemi a dluhopisy v normálním režimu, i když jen na půl dne. S odvoláním na sobotní oznámení ruské centrální banky o tom informovala agentura Reuters. Seance potrvá od 9:50 do 13:50 moskevského času (od 10:50 do 13:50 SELČ).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Obchodování na moskevské burze bylo přerušeno 25. února, den po invazi ruských vojsk na Ukrajinu. Akcie mnoha ruských firem ten den odepsaly často i více než 50 procent, což regulační orgány donutilo zakročit.

Moskevská burza se opatrně otevírá, s akciemi ruských firem se ale neobchoduje

Ekonomika

Minulý týden ve čtvrtek Rusko po téměř měsíční přestávce částečně obnovilo obchodování s některými akciemi. V pátek se ruské akcie propadly, ztráty vedl vlajkový letecký dopravce Aeroflot.

Nerezidenti si nicméně musí počkat. Do 1. dubna mají zakázáno prodávat akcie a státní dluhopisy OFZ denominované v rublech. Nadále nejsou povolené spekulace na pokles cen, takzvaný short-selling.

Reklama

Výběr článků

Načítám