Hlavní obsah

BMW má za sebou rekordní čtvrtletní prodeje. Volkswagen si pohoršil

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka BMW zažila z hlediska objemu prodeje nejlepší první čtvrtletí ve své historii, když prodala 587 237 vozů BMW, Mini a Rolls-Royce. To znamená meziroční nárůst o pět procent. Odbyt hlavní značky konkurenčního koncernu Volkswagen naopak meziročně klesl o 1,3 procenta na 1,44 miliónu vozů.

Foto: BMW

Německá automobilka BMW zažila z hlediska objemu prodeje nejlepší první čtvrtletí ve své historii.

Článek

V samotném březnu nicméně prodeje Volkswagenu o 2,5 procenta vzrostly a činily 557 400 vozů, uvedla firma. Zatím však nezveřejnila údaje o souhrnném prodeji všech koncernových značek. Součástí koncernu je i mladoboleslavská Škoda Auto.

Škoda Auto v letošním prvním čtvrtletí i v samotném březnu zaznamenala nejvyšší prodej za 122 let historie firmy. V prvním čtvrtletí prodala zákazníkům 283 500 vozů, meziročně o 2,5 procenta více.

V březnu se odbyt Škody zvýšil o 2,1 procenta na 108 500 vozů. Prodej výrazně vzrostl v západní, střední a východní Evropě, klesl naopak u modelu Octavia a na čínském trhu.

Španělská automobilka Seat, která je rovněž součástí koncernu Volkswagen, za první čtvrtletí roku 2017 po celém světě prodala 117 300 vozů, což znamená meziroční nárůst o 14 procent. [celá zpráva]

Volkswagen zatím nezveřejnil souhrnné údaje o prodeji za všechny své značky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám