Hlavní obsah

Benzin a nafta zdražily o další půl koruny

Novinky, ČTK, bož

Průměrná cena benzinu i nafty stoupla za poslední týden shodně o 54 haléřů. Litr naturalu se ve středu u čerpacích stanic prodával v průměru za 33,65 koruny. Za litr nafty řidiči dají průměrně 31,59 koruny. Vyplývá to z údajů společnosti CCS.

Článek

Pohonné hmoty v Česku zdražují od poloviny ledna, kdy stál litr naturalu méně než 28 korun a dieselu kolem 27,20 koruny.

Nejlevnější paliva tankují řidiči v Karlovarském kraji, kde je litr benzinu v průměru za 33,34 koruny. Naftu tam prodávají průměrně za 31,17 koruny.

Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 34,31 koruny. Naftu v metropoli řidiči tankují za 32,27 Kč za litr.

Rosněfť se vrátila k zisku

Ekonomika

Hlavní město je jediným regionem, kde se průměrná cena naturalu dostala nad 34 korun. Cena nafty se nad 32 korun vyšplhala kromě Prahy ještě na Vysočině.

Benzin je podle údajů CCS v současnosti o 5,70 koruny za litr dražší než před rokem. Za diesel motoristé v polovině loňského července platili o 4,13 koruny na litru méně než v současnosti.

Ceny severomořské ropy Brent ve čtvrtek odpoledne odepisovaly 1,38 procenta na 73,73 dolaru. Stále se tak drží blízko 52týdenního maxima 77,84 dolaru za barel.

Foto: Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 14. červenci

Reklama

Související články

Benzin brzy zdraží nad 33 korun

Růst cen pohonných hmot v České republice bude pokračovat i přes prázdniny. Zatímco v neděli se podle společnosti CCS prodával Natural 95 v průměru za 32,63...

V Indonésii hořelo moře

Na pláži v Indonésii hořely vlny. To přitáhlo velkou pozornost místních obyvatel, kteří v tom vidí boží znamení. Naproti tomu indonéské úřady sice událost také...

Výběr článků

Načítám