Hlavní obsah

Benzin a nafta jsou o třicetník dražší než před týdnem

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny pohonných hmot nadále stoupají. Nejprodávanější benzin Natural 95 stál ve středu v průměru 32,85 koruny za litr, což je o 31 haléřů více než o týden dříve. Za naftu dají řidiči průměrně 30,82 koruny za litr, což představuje rovněž mezitýdenní zdražení o 31 haléřů. Vyplývá to z údajů společnosti CCS.

Článek

Více platili řidiči za benzin naposledy počátkem srpna 2019, diesel je nejdražší od loňského března.

Nejlevnější paliva natankují řidiči v Ústeckém kraji, kde litr benzinu vyjde v průměru na 32,52 koruny. Naftu tam prodávají průměrně za 30,42 koruny za litr.

Naopak nejdražší paliva nabízejí čerpací stanice v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 33,64 koruny. Nafta se tam tankuje za 31,61 koruny za litr.

Ceny ropy totiž ve středu rostly. Kolem 19. hodiny stoupala cena severomořské ropy Brent o 0,6 procenta na 75,20 dolaru za barel.

Americká lehká ropa WTI ve stejnou dobu připisovala 1,3 procenta a obchodovala se kolem 73,89 USD za barel. Blíží se tak ke svým maximům z roku 2018.

Benzin brzy zdraží nad 33 korun

Ekonomika

Zásoby ropy minulý týden podle amerického vládního úřadu pro energetické informace EIA klesly šestý týden za sebou, protože rafinerie zvýšily produkci v reakci na růst poptávky.

Zásoby v důležitém překladišti Cushing jsou potom nejnižší od března 2020.

Ve čtvrtek budou jednat zástupci OPEC a jeho spojenců v čele s Ruskem, tedy skupiny známé jako OPEC+, o další těžbě.

V rámci plánu postupného uvolňování loňského rekordního omezení těžby ropy se skupina rozhodla od května do konce července vrátit na trh 2,1 milionu barelů denně.

Foto: Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 30. červnu

Reklama

Související články

Benzin je nejdražší od října 2019

Pohonné hmoty v Česku zdražují. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 stál ve středu v průměru 32,54 koruny, což je o 16 haléřů více než před týdnem....

Benzin brzy zdraží nad 33 korun

Růst cen pohonných hmot v České republice bude pokračovat i přes prázdniny. Zatímco v neděli se podle společnosti CCS prodával Natural 95 v průměru za 32,63...

V Indonésii hořelo moře

Na pláži v Indonésii hořely vlny. To přitáhlo velkou pozornost místních obyvatel, kteří v tom vidí boží znamení. Naproti tomu indonéské úřady sice událost také...

Výběr článků

Načítám