Hlavní obsah

AvtoVAZ obnovil výrobu. Příští týden ji zase přeruší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teprve ve středu ruská automobilka AvtoVAZ částečně obnovila po několikaměsíční pauze výrobu. Její pracovníci ale nezůstanou dlouho v zápřahu. Ve čtvrtek totiž firma oznámila, že příští týden bude výroba znovu přerušena. Informoval o tom nezávislý ruský server Meduza.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K opětovnému přerušení výroby v závodech AvtoVAZ vede nedostatek součástek. Další plánovaná odstávka nicméně nemá být příliš dlouhá. Má trvat jen od 14. do 17. června, uvádí Meduza s odkazem na server Kommersant, který se opírá o prohlášení odborového svazu automobilové továrny.

AvtoVAZ má problémy s obnovením závodního provozu už od konce dubna.

Zjednodušené verze bez airbagů 

Až ve středu automobilka začala znovu s výrobou alespoň jednoho vozu – Lada Granta Classic, avšak ve značně zjednodušené verzi bez většiny komponentů ze zahraničí.

Podle některých zdrojů má nový typ Lady postrádat ABS, airbagy a systém elektronického nouzového volání Era Glonass.

Lada obnovila produkci, auta vyrábí bez ABS a airbagů

AutoMoto

Meduza také informuje, že v provozu stále nejsou montovací linky, které původně vyvinul Renault. Francouzská automobilka donedávna držela většinový podíl v AvtoVAZu. V polovině května ho ale za symbolickou částku prodala ruské straně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám