Hlavní obsah

Aerolinky budou vyžadovat negativní test

Novinky, bož

Smartwings a České aerolinie (ČSA) budou nově po cestujících před vstupem na palubu vyžadovat potvrzení o negativním testu na koronavirus. V úterý to oznámila skupina Smartwings Group, které oba přepravci patří.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zaparkovaná letadla 29. března 2020 na letišti Václava Havla v Praze

Článek

„Výsledek antigenního testu nesmí být starší než 24 hodin a výsledek RT-PCR testu nesmí být starší než 72 hodin před nástupem na palubu letadla. I nadále musí cestující splňovat veškeré podmínky pro vstup do dané země,” uvedla v tiskové zprávě mluvčí skupiny Vladimír Dufková.

Výjimku budou mít děti před pátými narozeninami a také cestujících, kteří mohou prokázat, že nejeví známky nemoci, nemoc v posledních 90 dnech prokazatelně prodělali a zároveň splnili povinnost izolace podle pravidel platných v Česku nebo jiném členském státě Evropské unie (EU).

ČSA jsou v platební neschopnosti, žádají soud o reorganizaci

Ekonomika

Smartwings aktuálně provozují letecká spojení mezi Prahou a Málagou, Tenerife, Gran Canarií, Fuerteventurou, Mallorkou, Madeirou, Hurghadou a letoviskem Marsa Alam.

ČSA létají do Paříže, Amsterdamu, Stockholmu, Kyjeva a Moskvy. Tento přepravce se ocitl v platební neschopnosti a oficiálně u soudu požádal o reorganizaci. Propustil také velkou část zaměstnanců a dalším z nich ztráta zaměstnání stále hrozí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám