Hlavní obsah

Smartwings po téměř dvou letech vrátily do provozu Boeing 737 MAX

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Smartwings po téměř dvou letech znovu vypravily v běžném provozu letadlo Boeing 737 MAX 8. Před čtvrtečním letel do Málagy dopravce letadlo podle požadavků upravil a ve středu s ním úspěšně provedl ověřovací let. Do léta chce letecká společnost postupně nasadit i zbylých šest těchto letounů, informovaly Smartwings.

Start Boeingu 737 MAX společnosti SmartwingsVideo: Georgi Bidenko

 
Článek

Letadla Boeing 737 MAX byla celosvětově uzemněna od března 2019 kvůli dvěma nehodám, při nichž zahynulo 346 lidí. V závěru letošního ledna jejich provoz povolila Evropská agentura pro bezpečnost letectví (EASA).

Boeing 737 MAX může zpět do oblak

Ekonomika

„Naší absolutní prioritou je bezpečnost našich cestujících a posádky. Žádný stroj nepodstoupil takové prověrky bezpečnosti v historii letectví jako letoun Boeing 737 MAX. Věříme, že důvěra v tento letoun se velmi rychle obnoví,” uvedl člen představenstva a generální ředitel Smartwings Roman Vik.

Upravený Boeing 737 MAX má za sebou první let s cestujícími

Ekonomika

Smartwings začaly pracovat na obnovení provozu letadel po povolení jejich provozu v Evropě. Opětovné zprovoznění zahrnuje mimo jiné přeškolení pilotů, aktualizaci softwaru a hardwaru a další činnosti, které požaduje EASA. Před uvedením do běžného provozu ještě dopravce provede s každým letounem ověřovací test.

Reklama

Výběr článků

Načítám