Hlavní obsah

Aerolinky British Airways zruší 10 300 letů

– Londýn

Aerolinky British Airways zruší od srpna do konce října dalších 10 300 letů, zejména kvůli nedostatku zaměstnanců. S odvoláním na leteckou společnost o tom ve středu informovala agentura AFP. To v přepočítání na dny vychází asi na 110 zrušených letů denně.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

British Airways ruší desítky spojů denně.

Článek

Společnost British Airways před pandemií covidu-19 provozovala kolem 850 letů denně. Svůj letový řád na letní sezonu omezila o 13 procent. Dnes oznámené škrty se týkají pouze krátkých letů od začátku srpna do konce října.

Společnost uvedla, že "v maximální možné míře chrání prázdninové lety" a že zrušené spoje byly na trasách, kde jsou letadla méně zaplněna. Zákazníky ze zrušených letů firma kontaktuje a poskytne jim náhradu - buď let u jiné společnosti, nebo vrácení peněz v plné výši.

British Airways během pandemie zrušila kolem 10 000 pracovních míst, připomněla AFP. Stejně jako dalším aerolinkám se jí nedaří nabrat zaměstnance zpět. Navíc zaměstnanci těchto aerolinek na letišti Heathrow hrozí stávkou, protože mzdy se jim stále nedostaly na úroveň před pandemií.

Podobné problémy s nabíráním zaměstnanců mají i letiště. Zájem o cestování je přitom po uvolnění opatření velký a aerolinky vyšly lidem vstříc velkou nabídkou letů. Ty ale teď musí často rušit.

Manažeři selhali, na letištích v Evropě vládne chaos

Evropa

Naprostý zmatek například je na německých letištích, co se týče odbavování zavazadel. Lidé jsou upozorňováni, aby se i v rámci letů po EU dostavili na letiště s mnohahodinovým předstihem, ale ani pak není jisté, že budou včas odbaveni.

Reklama

Výběr článků

Načítám