Hlavní obsah

Pendolino drahám přineslo 100 miliónů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Vlaky SC Pendolino vydělaly na tržbách během prvních šesti měsíců 100 miliónů korun. Navíc na trasách, na které byly nasazeny, začalo jezdit o 30 procent cestujících více.

Článek

Oznámil to na úterní tiskové konferenci náměstek generálního ředitele Českých drah pro osobní dopravu Jiří Kolář krátce po zahájení mezinárodního veletrhu železniční dopravy Czech Raildays, který začal v úterý v Ostravě.

Spoje SC Pendolino již přepravily přibližně 250 tisíc cestujících. Dráhy chtějí v budoucnu nasadit tyto rychlovlaky také na mezinárodní trasy, v první fázi by měly jezdit do Vídně a Bratislavy. [celá zpráva]

České dráhy a šumperská firma Pars nova, která řídící vozy pro ČD vyrábí, představily v Ostravě také nový řídicí vůz 954. Do roku 2008 počítají České dráhy s nasazením do provozu celkem 19 řídicích vozů řady 954.

Spolu s další zakázkou na dodávku souprav Regionova to bude pro firmu Pars nova znamenat přijetí až 50 nových zaměstnanců, řekl novinářům na ostravském veletrhu drážní techniky generální ředitel firmy Tomáš Ignačák. Citelně to pomůže šumperskému regionu, kde míra nezaměstnanosti v dubnu převyšovala desetiprocentní hranici.

České dráhy (ČD) se snaží přilákat cestující, aby vyzkoušeli jízdu pendolinem. V létě a o víkendech si lidé budou moci koupit levnější jízdenky. Přes prázdniny bude stát jízdenka pro cestování pednolinem o 20 procent méně. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Policie začala vyšetřovat nákup pendolin

Nákupem rychlovlaků pendolino se už začala zabývat policie. Zjišťuje, zda nebyl spáchán trestný čin porušování povinnosti při správě cizího majetku, a navíc...

Výběr článků

Načítám