Hlavní obsah

Italská UniCredit má zájem o Commerzbank, mohla by zhatit fúzi s Deutsche Bank

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský finanční ústav UniCredit připravuje nabídku ve výši několika miliard eur na odkup kontrolního podílu v německé bance Commerzbank. Ve čtvrtek to uvedl deník Financial Times. Jednalo by se o nabídku konkurující zájmu Deutsche Bank.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Pobočka Commerzbank ve Frankfurtu.

Článek

UniCredit by měla zájem o výrazný podíl v Commerzbank, jejíž tržní hodnota se pohybuje kolem devíti miliard eur (231,5 miliardy eur). Banku by chtěla sloučit s konkurenční HypoVereinsbank, kterou už vlastní.

Italové jsou připraveni využít případný krach jednání o fúzi Commerzbank s Deutsche Bank. „Mohla by se pro nás otevřít cesta,“ řekl Financial Times zdroj blízký UniCreditu.

Největší německá banka Deutsche Bank teprve nedávno potvrdila dlouhodobé spekulace o fúzi s druhou největší Commerzbank. „Potvrzujeme, že jsme zapojeni do jednání s Commerzbank,“ uvedla Deutsche Bank v březnovém prohlášení.

Plán fúze se však setkává s četnými obtížemi, ať už jde o odpor odborářů, nebo o kritický pohled Andrey Enrii, šéfa Jednotného mechanismu dohledu Evropské centrální banky (ECB), což je evropský regulátor bankovního sektoru, jehož schválení by fúze podléhala.

Reklama

Výběr článků

Načítám