Hlavní obsah

Stát koupí vozy Škoda za tři čtvrtě miliardy

Právo, rap, svj

Ministerstva a státní organizace nakoupí v následujících dvou letech auta za více než 784 milionů korun. V tendru ministerstva financí vyhrála mladoboleslavská Škoda Auto, která dodá státu přes 1370 vozů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ministerstvo financí v jedné z největších veřejných soutěží na nákup nových automobilů poptávalo vozy pro 10 ministerstev a desítky jejich podřízených organizací. Prvních třicet modelů Škoda Octavia Combi s naftovým motorem 1,6 TDI s výkonem 85 kW si už na konci ledna převzali zástupci Vězeňské služby ČR.

„Budeme státním organizacím dodávat modely Škoda Fabia Combi, Octavia, Octavia Combi, Octavia Scout, Superb, Karoq a Kodiaq. Poptávané vozy zahrnují řadu prvků volitelné výbavy, kterou zadavatel požadoval. Jde například o navigaci, parkovací senzory a u některých exemplářů rovněž o střešní nosiče, tažná zařízení nebo sněhové řetězy,“ uvedl mluvčí automobilky Tomáš Kotera. Ke všem dodaným automobilům bude podle něj poskytnut i předplacený servis na pět let, případně na 150 tisíc ujetých kilometrů.

„Veřejná zakázka byla rozdělena na osm samostatných částí podle kategorie osobních vozidel. Zadávacího řízení se zúčastnili dva dodavatelé, Škoda Auto a Hyundai Motor Czech,“ sdělila Právu Anna Fuksová z tiskového oddělení ministerstva financí.

Hyundai zvítězila v jedné části

Jak dodala, jelikož se Hyundai neúčastnila všech částí zakázky, nelze podle ní porovnávat souhrnnou nabídkovou cenu s částkou 784 milionů korun, kterou uvádí Škoda. Ta podle Fuksové zvítězila v sedmi částech zakázky, Hyun­dai v jedné.

Mladoboleslavská automobilka loni vyhrála i tendr na nákup 620 nových vozidel s pohonem 4x4 za zhruba 330 milionů korun pro policii. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ale zadávací řízení na návrh Hyundai na konci loňského roku zrušil s tím, že požadavky ministerstva vnitra Škodu zvýhodnily. Ministerstvo proto

vypsalo novou zakázku, fir­my mohou nabídky podávat do 12. února.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám