Hlavní obsah

Po D1 mezi Jihlavou a Velkým Beranovem se od pondělka jezdí bez omezení

Novinky, tov

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v pondělí ráno zprovoznilo nově zmodernizovaný úsek dálnice D1 Jihlava–Velký Beranov, informoval mluvčí ŘSD Jan Rýdl. Šestikilometrový úsek se opravoval od podzimu 2016.

Foto: Mapy.cz

Otevřený modernizovaný úsek D1

Článek

„Mezi Jihlavou a Velkým Beranovem proběhly v pátek poslední technické prohlídky, na základě kterých bylo zjištěno, že úsek splňuje veškerá kritéria pro bezpečný provoz. V průběhu víkendu bylo kompletně odstraněno dopravní omezení a v současné době je již úsek plně zprovozněn pro řidiče. Na úseku budou pokračovat ještě dokončovací práce, ty však již nebudou zasahovat do provozu na dálnici,” uvedl Rýdl.

Modernizace šesti kilometrů dálnice mezi Jihlavou a Velkým Beranovem začala na podzim 2016. Stála 590 miliónů korun bez DPH. Provádělo ji sdružení stavebních firem vedených Vodohospodářskými stavbami. Dalšími členy sdružení byly brněnská Firesta-Fišer a německá BT Beton-Technik.

Na konci roku nových 90 km

Jedná se o první ze čtyř modernizovaných úseků, které Ředitelství silnic a dálnic zprovozní během následujících dvou měsíců. Následovat budou ještě úseky Velké Meziříčí–Lhotka, Hořice–Koberovice a Ostředek–Šternov. Na konci letošního roku tak má být řidičům k dispozici 90 kilometrů nově zmodernizované dálnice D1.

D1 mezi Mirošovicemi a Kývalkou byla kvůli rekonstrukci rozdělena na 21 úseků. Nyní jich je hotovo deset. Celková modernizace dálnice D1 měla skončit v roce 2020, práce se však protáhnou podle odhadů rezortu dopravy o rok. Podle ministra Dana Ťoka opravy zdržuje především protahování příprav staveb kvůli námitkám hnutí Děti Země.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám