Hlavní obsah

Dozorčí radu Škody Auto povede šéf koncernu Volkswagen Herbert Diess

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Předsednictví dozorčí rady české automobilky Škoda Auto převzal šéf německého koncernu Volkswagen Herbert Diess. Nahradil tak Franka Wittera, který se nově stal místopředsedou dozorčí rady. Škoda Auto to ve středu uvedla v tiskové zprávě.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Nový šéf koncernu Volkswagen Herbert Diess

Článek

„Dozorčí rada české automobilky povolala 59letého Diesse do svého čela na zasedání 30. května,” oznámila automobilka v tiskové zprávě.

Dosavadní místopředseda dozorčí rady Matthias Müller 13. května odstoupil. Dozorčí radě chybí ještě jeden člen poté, co z ní odešla Florina Louise Panticová. O jejím nástupci se ještě musí rozhodnout.

Německý koncern již dříve oznámil, že Škoda se v rámci reorganizace koncernu stane součástí nově vytvořené skupiny zaměřené na masový trh s označením Volume, která bude zahrnovat rovněž značky VW a Seat.

Diess stojí v čele skupiny Volkswagen od dubna a ve funkci bude dál působit. V letech 2007 až 2014 byl v představenstvu automobilky BMW, od roku 2012 do roku 2014 potom v této společnosti vedl vývoj. V červenci 2015 se stal předsedou představenstva automobilky Volkswagen, hlavní značky skupiny Volkswagen.

Reklama

Výběr článků

Načítám