Hlavní obsah

Bouřky a deště napáchaly miliónové škody

Škody po bouřkách, které v minulých dnech zasáhly především západní část České republiky, půjdou přinejmenším do miliónů. Vyplývá to z vyjádření největších pojišťoven. I v pátek meteorologové varovali před silnými bouřkami v jižních, západních a středních Čechách. Výstraha platí do pátečního večera.

Foto: HZS Plzeňského kraje, ČTK

Následky středečních přívalových srážek v obci Cebiv na Tachovsku

Článek

Česká pojišťovna evidovala v pátek odpoledne stovky škod za celkem tři milióny korun, Kooperativa 50 pojistných událostí za více než dva milióny, Allianz přes 70 událostí za půldruhého miliónu, Česká podnikatelská pojišťovna desítky škod za zhruba milión a Generali přes dvě desítky událostí za víc než půl miliónu korun, uvedla agentura ČTK, která v anketě pojišťovny oslovila.

Škody byly hlášeny zejména ze Středočeského, Jihočeského, Plzeňského, Karlovarského a Ústeckého kraje.

BEZ KOMENTÁŘE: Přívaly vody roztrhaly v Zaječově kanalizaciVideo: Novinky

Lidem během bouřek natekla voda či bahno do sklepů nebo studní, spadlé stromy jim působily škodu na domech, kroupy jim poničily auta nebo jim přepětí poškodilo elektroniku.

Škody jsou také na mostech a silnicích. Třeba v Obecnici na Příbramsku voda podemlela dva mosty, jeden obecní a jeden krajský. Obecní most bude třeba zbourat.

x

Pojišťovny očekávají, že hlášených škod ještě přibude po víkendu, kdy se lidé dostanou na chaty a chalupy. Další škody mohou navíc ještě přinést silné bouřky, které podle meteorologů hrozí až do pátečního večera v Jihočeském, Plzeňském a Středočeském kraji. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám