Hlavní obsah

Meteorologové opět varují před silnými bouřkami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové v pátek upřesnili výstrahu před silnými bouřkami. Hrozit by měly do večerních hodin již pouze v Plzeňském, Jihočeském a části Středočeského kraje. Silné bouřky doprovázené přívalovými srážkami zvedaly ve čtvrtek hladiny menších řek.

Počasí v České republice 25.5.2018Video: chmi.cz

 
Článek

„V pátek odpoledne a večer se mohou na jihozápadě území ojediněle vyskytnout silné bouřky zejména v oblasti Šumavy a jižních Čech. Ojediněle lze očekávat úhrny kolem 30 milimetrů a kroupy,” uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v aktualizované výstraze.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výstraha meteorologů před silnými bouřkami 25. května 2018.

Jak meteorologové připomněli, s ohledem na předchozí srážky a nasycenost půdy může opět dojít k rozkolísání hladin menších toků, zatopení sklepů či níže položených míst.

Ve čtvrtek napršelo přes 83,6 milimetru ve Strašicích na pomezí Plzeňského a Středočeského kraje. Přes 70 milimetrů srážek zaznamenali meteorologové v Bernarticích či Bechyni.

Foto: Příbram.cz

Povodeň v Obecnici

Některé menší toky se dostaly i na stupně povodňové aktivity. Třetího povodňového stupně dosáhly v noci toky na třech místech – v Zaječově na Berounsku a v Obecnici a Trhových Dušníkách na Příbramsku. Později začaly hladiny klesat. [celá zpráva]

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

V úterý odpoledne napršelo v Hradci Králové minimálně 25 milimetrů vody. Mnohé z městských kanálů návaly vody nezvládaly, zatopen byl například průjezd pod železnicí v městské části Věkoše.

Reklama

Výběr článků

Načítám