Hlavní obsah

Dálnici D1 o víkendu uzavře demolice mostů

Novinky, tov

V noci ze soboty na neděli bude uzavřena v obou směrech dálnice D1 u Humpolce. Budou se bourat dva dálniční nadjezdy v rámci modernizace. Řidiči budou muset jet objížďkou přes Havlíčkův Brod, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR a policie.

Foto: Mapy.cz

Článek

Úplná uzavírka dálnice v obou směrech bude na D1 v úseku mezi 112. kilometrem a 90. kilometrem probíhat od soboty od sedmi večer do devíti hodin v neděli ráno. Až do 15:00 pak bude doprava částečně omezena kvůli dokončovacím pracím.

„Důvodem uzavírky je demolice dvou šířkově nevyhovujících nadjezdů na kilometrech 92 a 104. Objízdná trasa povede obousměrně přes Havlíčkův Brod po silnicích I/34 a I/38. Pro úplnou uzavírku byla vybrána noc ze soboty na neděli z důvodu velmi nízkých dopravních intenzit,” uvedl mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Na bezpečnost a plynulost provozu budou při zajištění odklonu dopravy dohlížet policisté. Budou také připraveni regulovat provoz na důležitých křižovatkách na objízdných trasách.

„V souvislosti s uzavírkou dálnice D1 apelujeme na řidiče, aby dbali pokynů policistů, aby se řídili dopravním značením a po objízdných trasách jezdili opatrně a chovali se ohleduplně, aby nedošlo k žádným mimořádným událostem nebo dopravním nehodám,” řekla policejní mluvčí Dana Čírtková.

D1 mezi Mirošovicemi a Kývalkou byla kvůli modernizaci rozdělena na 21 úseků. Od roku 2013 byly dokončeny opravy devíti z nich. Úsek mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem je z rekonstruovaných částí D1 nejdelší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám