Hlavní obsah

RegioJet spustí autobusovou linku Vídeň – Budapešť. Bude konkurovat FlixBusu

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopravní firma RegioJet podnikatele Radima Jančury mění obchodní taktiku. Jak již dříve naznačila, na nástup německého konkurenta FlixBusu do Česka reaguje posilováním aktivity v zahraničí - kde s ním a dalšími bude soupeřit o zákazníky. Krokem tímto směrem je spuštění autobusové linky Vídeň – Budapešť v lednu příštího roku.

Foto: RegioJet

Autobus Irizar

Článek

„Rozhodli jsme se v letošním roce inovovat naši obchodní strategii a začít v návaznosti na aktivity ostatních dopravců rozšiřovat nabídku našich autobusových spojů také na klíčových trasách v dalších evropských zemích – mimo Českou republiku a Slovensko. Linka z Vídně do Budapešti je první vlaštovkou, v příštím roce bude následovat rozšíření našich spojů na území Německa,“ řekla obchodní ředitelka autobusové dopravy RegioJet Marcela Hamříková.

FlixBus spustil své zelené autobusové linky v Česku letos v srpnu. Spojení nabízí také právě na trase Budapešť – Vídeň. Šéf RegioJet a skupiny Student Agency Radim Jančura dříve serveru zdopravy.cz řekl, že pokud žluté autobusy podlehnou v Česku konkurenci FlixBusu, „pošle je všechny do Německa, kde je přivítají s otevřenou náručí”. [celá zpráva]

Autobusy RegioJet budou mezi Vídní a Budapeští jezdit od 4. ledna šestkrát denně v každém směru. Linka bude provozně provázána s linkou Bratislava – Vídeň a budou na ni nasazeny autobusy Irizar.

Nová vlaková linka

Kromě nové autobusové linky Vídeň – Budapešť, provozuje RegioJet z a do Vídně autobusové linky do Bratislavy, Prahy a Brna. Vídeň je také zastávkou na mezinárodních autobusových linkách RegioJetu z ČR do Itálie a v letní sezóně také do Chorvatska.

Vedle autobusových linek zahájí RegioJet také již tento týden v neděli provoz na vlakové lince Praha – Brno – Břeclav – Vídeň.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám