Hlavní obsah

Rybáři volají po změně doby lovu. Nestíháme po práci ani dojít k rybníku, říká Vágner

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejznámější český rybář Jakub Vágner volá po změně povolené doby rybolovu. Nově by tak rybáři mohli lovit celoročně od 4 do 24 hodin. Novinkám to sdělil v tiskové zprávě. Rybářům se podle něj nelíbí, že v dubnu, září a říjnu smějí lovit jen do 22. hodiny, mezi listopadem a únorem dokonce jen do 18. hodiny.

Chceme změnit denní dobu lovu ryb, říká Jakub VágnerVideo: Jakub Vágner

 
Článek

Pro lidi, kteří pracují do 17 nebo 18 hodin, to v podstatě znamená, že v tomto ročním období nemohou rybařit vůbec. „Někteří rybáři volají po zavedení doby lovu nonstop, jiní si přejí prodloužení denních dob lovu. To je skutečnost, která je dána mimo jiné i tím, že žijeme v době stále uspěchanější, a čím dál tím více rybářů se kvůli svému pracovnímu vytížení nestihne k vodě ve stanovené době ani dostat,“ uvedl Vágner, který je zároveň poradcem ministra zemědělství Mariana Jurečky (KDU-ČSL).

Vágner dále připomněl, že Český rybářský svaz (ČRS) se již v první polovině roku obrátil na ministerstvo zemědělství s podnětem, podle nějž by se ryby od října do března směly lovit od 5 do 22 hodin a od dubna do září pak od 4 do 24 hodin. ČRS usiluje o to, aby ke změně došlo při nejbližším otevření vyhlášky č. 197/2004 Sb.

Vágner společně s kolegou a členem ČRS Jiřím Krouzou vypracoval návrh na změnu právě této vyhlášky. Počítá s jednotnou denní dobou lovu ryb na mimopstruhových rybářských revírech po celý rok od 4 do 24 hodin. Argumentuje tím, že by si každý uživatel rybářského revíru mohl tuto dobu zkrátit dle vlastního uvážení.

Anketa

Jste pro změnu povolené doby rybolovu?
Ano
75,7 %
Ne
24,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1802 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám