Hlavní obsah

Škodovky se budou dál vyrábět v Rusku, Volkswagen a GAZ prodloužily spolupráci

Představitelé německého automobilového koncernu Volkswagen a ruské automobilky GAZ podepsali dohodu o prodloužení spolupráce při výrobě vozů Škoda a Volkswagen v Rusku do roku 2025. Automobilka Volkswagen to oznámila ve čtvrtek.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Loga Volkswagenu u autosalonu v New Yorku

Článek

Spolupráce začala v roce 2011 podpisem dohody o montáži vozů Volkswagen a Škoda v továrně automobilky GAZ v Nižním Novgorodu. V rámci spolupráce bylo doposud vyrobeno zhruba 200 tisíc vozů Volkswagen Jetta, Škoda Yeti a Octavia.

„Prodlužujeme úspěšnou spolupráci se skupinou GAZ, protože místní produkce vždy byla klíčovým prvkem dlouhodobé strategie skupiny Volkswagen v Rusku,” uvedl šéf ruských aktivit Volkswagenu Marcus Osegowitsch.

„I během uplynulých tří krizových let jsme pokračovali v rozvoji svých aktivit v Rusku, investovali jsme dalších 500 miliónů eur (přes 13 miliard korun) do výroby a zařízení,” dodal.

Maximální roční kapacita závodu v Nižním Novgorodu činí zhruba 132 tisíc vozů. V současnosti v této továrně vozy Volkswagen a Škoda montuje kolem 3000 zaměstnanců.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám