Hlavní obsah

Benzín a nafta dál nepatrně zlevnily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohonné hmoty v ČR zlevnily od minulého týdne shodně o tři haléře. Průměrná cena nejprodávanějšího benzínu Natural 95 klesla na 30,59 koruny za litr, nafta nyní stojí průměrně 29,61 koruny za litr. Vyplývá to z údajů firmy CCS.

Foto: David Ryneš, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 31. květnu

Článek

Ceny pohonných hmot klesají vytrvale už pět týdnů. Od konce dubna zlevnily benzín i nafta zhruba o 60 haléřů.

Nejdražší zůstávají čerpací stanice v Praze. Benzín tam řidiči natankují průměrně za 31,69 koruny za litr. V žádném jiném regionu Česka se jeho cena přes hranici 31 korun nedostala. Podobné je to i v případě nafty, která v Praze stojí v průměru 30,81 koruny za litr, ale ve zbytku země je její cena pod 30 korunami.

Naopak nejlevnější jsou pohonné hmoty opět v Pardubickém kraji, kde benzin přijde na 30,10 koruny a nafta na rovných 29 korun za litr.

Ceny ropy na světovém trhu ve středu prudce klesaly, severomořská ropa Brent se tak poprvé za tři týdny dostala pod hranici 50 dolarů za barel. Údaje o růstu těžby v Libyi a Nigérii totiž posílily pochybnosti o tom, zda dohoda Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) a dalších těžařských států o omezení dodávek dokáže odstranit nadbytek suroviny na trhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám