Hlavní obsah

Světlíkovy Vítkovice se v prvním čtvrtletí přehouply do zisku a vydělaly 70 miliónů

Strojírenská skupina Vítkovice Machinery Group (VMG) Jana Světlíka dosáhla v prvním čtvrtletí letošního roku hrubého zisku před započtením úroků, daní a odpisů částky 70 miliónů korun. Ve středu to uvedla mluvčí Vítkovic Eva Kijonková. Srovnatelné údaje za loňský rok nejsou k dispozici, protože podle mluvčí skupina v té době tento ukazatel nesledovala.

Foto: Pavel Karban, Právo

Ilustrační foto

Článek

Pozitivní výsledky vykazuje většina společností ve skupině, zejména Vítkovice Heavy Machinery, což podle firmy svědčí o zlepšení hospodaření skupiny.

Skupina, jejímž hlavním vlastníkem je ostravský podnikatel Jan Světlík, se loni dostala do finančních problémů a čtyři z jejích firem – Vítkovice Power Engineering, Vítkovice Gearworks, Vítkovice Envi a Vítkovice Revmont – skončily v úpadku.

Skupina zahrnuje více než 20 firem, které mají dohromady okolo 5500 zaměstnanců. Valná hromada mateřských Vítkovic, a. s., bude příští týden mimo jiné finalizovat prodej Hutních montáží, které jsou jednou z klíčových firem skupiny, společnosti E-Invest podnikatele Martina Ulčáka.

K letošnímu 31. březnu skupina utržila 2,06 miliardy korun. Pro celý rok 2017 plánuje skupina firem spadajících pod Vítkovice, a. s., konsolidované tržby ve výši 8,4 miliardy korun. Podle předběžných výsledků zhruba stejné tržby vytvořila i loni.

Vše jde podle plánu

„Výsledky hospodaření skupiny pod akciovou společností Vítkovice se vyvíjejí podle schváleného plánu pro rok 2017. V březnu se již dosáhlo provozního hrubého zisku, což je důležitý milník v plnění schváleného plánu pro rok 2017 i krok k obnovení důvěry trhu po velmi špatném roce 2016,“ uvedl generální ředitel Vítkovic, a. s., Witassek.

Vítkovice, a. s., zastřešují energetické, právní, logistické a další služby pro celou skupinu VMG. V roce 2015 se strojírenské Vítkovice dostaly do konsolidované ztráty 82,25 miliónu korun, o rok dříve byl konsolidační celek v zisku 342,13 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám