Hlavní obsah

Důvěra německých podnikatelů v ekonomiku je nejvyšší za posledních šest let

Novinky, bož

Důvěra německých podnikatelů a manažerů v tamní ekonomiku v březnu ještě více stoupla. V pondělí to oznámil ředitel Institutu ifo Clemens Fuest. Index podnikatelského klimatu stoupl ze 111,1 na 112,3 bodu.

Foto: David Ryneš, Novinky

Důvěra německých podnikatelů v ekonomiku

Článek

Důvěra v ekonomiku je rekordně vysoká navzdory obavám ze zhoršení ekonomických podmínek v důsledku protekcionismu, o nichž Fuest hovořil v rozhovoru pro Südkurier. [celá zpráva]

Součástí zveřejněných čísel jsou kromě Indexu podnikatelského klimatu, v němž podnikatelé a manažeři firem hodnotí celkovou ekonomickou situaci, i Index podnikatelské nálady a Index očekávání.

Index podnikatelské nálady, v němž podnikatelé a manažeři hodnotí aktuální situaci svého vlastního podnikání, proti lednu stoupl o 0,9 bodu na 119,3 bodu. Je tak nejlepší od srpna 2011.

„Hodnocení aktuální situace ve stavebnictví se zlepšilo na nejvyšší hodnoty o roku 1991,“ zdůraznil ředitel Institutu ifo.

Index očekávání, v němž podnikatelé hodnotí očekávání vývoje ekonomiky i jejich podnikání v nejbližších šesti měsících, vzrostl o 1,5 bodu na 105,7 bodu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám