Hlavní obsah

Americké odbory si notují s Trumpem. Kupujte americká auta, nabádají

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf amerických automobilových odborů (United Auto Workers; UAW) Dennis Williams ve čtvrtek oznámil reklamní kampaň na podporu nákupu amerických vozů. Informovala o tom agentura Reuters. Odboráři se tak přihlásili k ochranářské politice prezidenta Donalda Trumpa a jeho heslu „Amerika na prvním místě“.

Foto: Saul Loeb, Reuters

Odboráři se přihlásili k ochranářské politice prezidenta Donalda Trumpa a jeho heslu „Amerika na prvním místě“.

Článek

„Pokud se to nevyrábí v Americe, nekupujte to,“ uvedl Williams na tiskové konferenci v Detroitu, když se ho jeden z novinářů zeptal na vozy Chevrolet Cruze a Buick Envision, které automobilka General Motors dováží z Mexika a Číny.

Součástí kampaně podle Williamse mohou být i přímé výzvy k bojkotu neamerického zboží.

Trump od začátku ledna hrozil automobilkám General Motors, Ford, Toyota nebo BMW uvalením „velké dovozní daně“ na vozy, které budou dovážet z Mexika do USA.

Automobilka Ford oznámila, že upustila od plánu vybudovat novou továrnu v Mexiku za 1,6 miliardy dolarů. Navíc chce nově investovat 700 miliónů dolarů v americkém státě Michigan. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám