Hlavní obsah

Ceny pohonných hmot po týdnech zdražování stagnují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohonné hmoty v Česku po týdnech zdražování stagnují. Průměrná cena benzínu Natural 95 od minulé středy stoupla o jeden haléř na průměrných 31,20 koruny za litr, nafta pak klesla o dva haléře na 30,45 koruny za litr. Vyplývá to z údajů firmy CCS. Benzín i nafta přitom zdražovaly od konce loňského listopadu.

Foto: David Ryneš, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 1. únoru

Článek

Nejdražší pohonné hmoty natankují i nadále řidiči v hlavním městě. Benzín se tam jako v jediném českém regionu prodává průměrně za více než 32 korun, za litr řidiči zaplatí 32,08 koruny.

Nafta stojí v metropoli průměrných 31,29 koruny za litr, což je oproti minulému týdnu nárůst o čtyři haléře.

Přes jedenatřicetikorunovou hranici její cena nedostala v žádném jiném regionu. Třeba na Vysočině sice ještě minulou středu stál litr 31,02 koruny, cena tam však klesla o šest haléřů na 30,96 koruny za litr.

Nejlevněji tankují Východočeši

Nejlevnější benzín nabízejí čerpací stanice v Pardubickém kraji, kde je jeho průměrná cena 30,72 koruny za litr, tedy o dva haléře méně než minulý týden.

Nafta se pak prodává za nejnižší cenu v sousedním Královéhradeckém kraji, a to průměrně za 30,04 koruny za litr, což představuje zdražení o jeden haléř.

Ceny pohonných hmot vytrvale rostly od konce loňského listopadu. Následovaly tak ceny ropy, která zdražovala po dohodě ropného kartelu OPEC o snížení těžby. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám