Hlavní obsah

Benzín a nafta v Česku po třítýdenním zlevňování zdražily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohonné hmoty po třech týdnech zlevňování zdražily. Za uplynulý týden stoupla průměrná cena nejprodávanějšího benzínu Natural 95 o 13 haléřů na 29,65 koruny za litr a cena nafty o 19 haléřů na 28,64 koruny. Vyplývá to z údajů firmy CCS. Nejdražší jsou nadále benzín i nafta v Praze.

Foto: David Ryneš, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 30. listopadu

Článek

Průměrné ceny pohonných hmot v České republice postupně mírně klesaly zhruba od začátku listopadu. Během tří týdnů zlevňování se ale snížily pouze zhruba o tři desítky haléřů u benzínu a dvě desítky haléřů u nafty. Zdražení v uplynulém týdnu tak velkou část předchozího zlevnění smazalo.

Nejdražší jsou stejně jako v předchozím týdnu pohonné hmoty v Praze, kde řidič koupí litr benzínu v průměru za 30,46 koruny a litr nafty za 29,56 koruny. Nejlevněji pořídí motoristé benzín i naftu v Pardubickém kraji, a to za 29,27, respektive 28,17 koruny.

Představitelé Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) se ve středu dohodly na prvním omezení těžby od roku 2008. Ropa v reakci zdražila téměř o deset procent. Analytici předpokládají, že benzín a nafta proto v Česku v dalších měsících podraží až o několik korun. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám