Hlavní obsah

GE Money Bank se přejmenuje. Na burzu vstoupí v květnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestá největší tuzemská banka GE Money Bank se přejmenuje na Moneta Money Bank. Na pražskou burzu vstoupí na začátku května, cenové rozpětí akcií bude od 68 do 85 korun. Informovala o tom v pondělí firma.

Foto: archív firmy

Nové a původní logo

Článek

Při ceně akcií od 65 do 85 korun by tak banka měla mít hodnotu 34,75–43,43 miliardy korun, uvedl server Patria.cz.

Nabídka akcií souvisí se záměrem amerického konglomerátu General Electric prodat banku do příštího roku a zaměřit se na průmyslovou činnost.

„Jsme potěšeni, že po silné prvotní odezvě ze strany institucionálních investorů dnes můžeme zahájit plánované IPO (primární veřejnou nabídku akcií). Jako další významný krok na naší cestě k tomu stát se nezávislou českou bankou dnes současně oznamujeme naši novou obchodní firmu a značku – Moneta Money Bank,” uvedl generální ředitel GE Money Bank Tomáš Spurný.

Firma nabídne většinu svých kmenových akcií institucionálním investorům. Žádné nově vydané akcie nebudou nabízeny. Konečná cena cenných papírů by měla být oznámena 5. května nebo v blízkosti tohoto data. Následující den po oznámení ceny se titul začne na pražské burze obchodovat.

GE prodá v bance majoritu, po dobu 180 dnů si ponechá významný minoritní podíl.

GE Money Bank je v Česku šestou největší bankou, která má milión klientů. Skupina GE Money loni v Česku vydělala 4,5 miliardy korun. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám