Hlavní obsah

V tyčinkách Mars a Snickers našli kusy plastu, firma stahuje výrobky z 55 zemí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Výrobce cukrovinek Mars stahuje své čokoládové tyčinky a sladkosti z trhů v 55 zemích, píše BBC. Firma tak reaguje na skutečnost, že se v některých jejích výrobcích našly kousky plastu. Úřady v Česku nemají informace, že by se zde podezřelá šarže prodávala.

Foto: Profimedia.cz

Mars stahuje v Německu čokoládové tyčinky

Článek

"Chceme zabránit tomu, aby zákazníci snědli některý z (postižených) produktů, který si koupili," zdůvodnila firma široké časové rozpětí cukrovinek, které označila za potenciálně nebezpečné.

Stažení z německého trhu se týká tyčinek Mars, Snickers a Milky Way Minis a krabic se sladkostmi Celebrations. Netýká se čokoládových tyčinek Twix.

Internetové stránky společnosti nebyly odpoledne dostupné.

„V současnosti nedisponujeme informací o tom, že by inkriminovaná šarže byla dodávána či měla být dodána na český trh. Pokud by tomu tak bylo, inspekce by nařídila neprodleně stažení nebezpečných šarží z trhu a okamžitě by informovala spotřebitele o možném riziku,“ řekl Novinkám mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Radoslav Pospíchal.

Reklama

Výběr článků

Načítám