Hlavní obsah

Amazon přijímá nejen skladníky. Z pražské centrály bude řídit IT a nábory v Evropě

Právo, Novinky, rap, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký internetový obchod Amazon bude z Prahy řídit IT služby a nábory zaměstnanců pro pobočky v evropských zemích. V nových kancelářích v Dejvicích zaměstná až 500 lidí, řekl při slavnostním otevření viceprezident Amazonu pro Evropu Roy Perticucci.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

První korporátní kancelář společnosti Amazon v Praze byla slavnostně otevřena 22. června.

Článek

Pražská kancelář bude také sloužit administrativní a technické podpoře fungování distribučních center Amazonu v České republice a Polsku.

To české vzniká nedaleko od hlavního města v Dobrovízi. Tam je takřka dokončená obří skladová hala a pracuje se na dovybavení interiéru, aby se mohl nejspíše v září rozjet samotný provoz internetového obchodu.

Pro distribuční centrum firma nyní nabírá tisíc řadových zaměstnanců, většinou pro pozice skladníků, kteří budou přijímat, evidovat, ukládat či balit a expedovat zboží, a asi stovku lidí na vedoucí posty.

Distribuční centrum bude druhým objektem Amazonu v Dobrovízi. Od roku 2013 zde provozuje centrum vráceného zboží. Další distribuční centrum Amazonu mělo vzniknout v Brně, po průtazích ohledně změny územního plánu ale developer od tohoto plánu ustoupil.

110 korun na hodinu

Společnost nabízí pro řadové pracovníky distribučního centra mzdu 110 Kč, pro vedoucí pracovníky 150 Kč na hodinu, měsíční prémie až 10 procent.

V české pobočce Amazonu by mělo najít práci dva tisíce stálých zaměstnanců a další až tři tisíce sezónních pracovníků.

Amazon je největší internetový obchod na světě, po celém světě nyní zaměstnává 97 tisíc lidí. Firmu založil v roce 1994 Jeff Bezos a stále ji vede.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám