Hlavní obsah

Benzín a nafta v Česku nepatrně zlevnily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Růst cen pohonných hmot v České republice se v uplynulém týdnu zastavil. Ceny dokonce klesly, ačkoli u Naturalu 95 pouze o jeden haléř na 32,80 koruny za litr a u nafty o dva haléře na 32,36 koruny. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny pohonných hmot sleduje.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ceny pohonných hmot v České republice k 10. červnu

Článek

Pohonné hmoty od února postupně zdražovaly, ale v poslední době růst zpomaloval. V dubnu ještě ceny rostly týdně o desítky haléřů, v květnu už ale jen o několik haléřů za týden, a nyní paliva mírně zlevnila. Ceny paliv klesly o několik haléřů téměř v každém kraji.

Cena benzinu se stále drží nejvýše v Jihomoravském kraji, kde řidiči koupí litr Naturalu 95 v průměru za 33,28 koruny. Nad hranicí 33 korun je benzín ještě v Praze, Plzeňském kraji a na Vysočině. Nafta je v současnosti nejdražší v Plzeňském kraji, který s cenou 32,94 koruny o čtyři haléře překonal Prahu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Nadále sledujeme velmi neobvyklý stav, jelikož průměrná cena benzínu v Praze není v regionálním porovnání nejvyšší,” řekla Novinkám analytička společnosti Colosseum Eva Mahdalová.

Naopak nejníže jsou ceny benzínu i nafty stále v Královéhradeckém kraji. Natural 95 pořídí řidiči v regionu průměrně za 32,45 koruny za litr a naftu za 31,92 koruny. V žádném jiném kraji se již cena nafty neudržela pod 32 korunami.

„Ceny pohonných hmot na burze v Rotterdamu od začátku týdne klesly. Benzín zlevnil o 0,3 procenta a cena nafty se snížila o 0,8 procenta. Na českých čerpacích stanicích v nejbližším týdnu očekáváme u nafty stagnaci a u benzínu postupný růst ceny k 33 korunám za litr,” dodala Mahdalová.

Anketa

Reagujete na ceny pohonných hmot úpravou stylu jízdy?
Ano, se zdražením jezdím úsporněji nebo vůbec
52,2 %
Ne, jezdím normálně
47,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 113 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám