Hlavní obsah

Ve Vilémově postavili místo zříceného mostu nový, v provozu bude od neděle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Most ve Vilémově na Havlíčkobrodsku, který se zřítil 4. září, bude znovu průjezdný od neděle. V sutinách mostu zemřeli čtyři dělníci, další dva byli zraněni. Přes most budou moci od neděle chodit také obyvatelé městyse, kteří se teď do centra dostávají i kilometrovou oklikou. Řekl to v pátek náměstek hejtmana Kraje Vysočina Libor Joukl (ČSSD).

Foto: Novinky

Na archivním snímku zřícený most ve Vilémově

Článek

Kvůli neštěstí zatím nebyl nikdo obviněn. Vilémovští chtějí dát k mostu pamětní desku.

Kriminalisté případ vyšetřují jako obecné ohrožení z nedbalosti. Případným viníkům hrozí vězení na tři až deset let. Pod mostem pracovalo v době neštěstí šest dělníků, tři Češi a tři Slováci. Přežili dva muži ze Slovenska. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Čekáme na závěry znaleckého posudku z oboru stavebnictví a potom vyšetřovatel případu stanoví další postup v té věci."

Zřícený most ve Vilémově. Záběry z 5. září 2014Video: Novinky

Most ve Vilémově měl být otevřen pro dopravu na konci minulého měsíce. O prodloužení termínu o dva týdny požádal dodavatel, jímž je konsorcium společností M-silnice a Strabag.

Po dvanáct metrů dlouhém mostě ve Vilémově budou auta zatím projíždět s omezením, doprava bude vedena kyvadlově jedním pruhem, provoz bude řídit semafor.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám