Hlavní obsah

Rusko podepsalo se Slovenskem dohodu o dodávkách ropy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Rusko a Slovensko v pátek podepsaly rámcovou dohodu, podle níž by měla Moskva v příštích 15 letech dodávat na Slovensko až šest miliónů tun ropy ročně. Informovala o tom agentura TASS s odvoláním na ruské ministerstvo energetiky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ruská vláda schválila 30. října návrh mezivládní dohody o dodávkách ropy na Slovensko a transportu této suroviny přes slovenské území. Na základě dokumentu by ropovodem Družba mohlo na Slovensko proudit ročně až šest miliónů tun ropy. Stejné množství ropy bude přepravováno přes slovenské území do dalších evropských zemí.

Dohoda vejde v platnost 1. ledna 2015 a vyprší 31. prosince 2029, sdělil TASS. Rámcovou dohodu podepsal za ruskou stranu ministr energetiky Alexandr Novak. Ten již dříve řekl, že definitivní smlouva by měla být stvrzena do konce tohoto roku. Neřekl však, které ruské ropné společnosti budou na Slovensko a dále do Evropy ropu vyvážet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám