Hlavní obsah

Facebook téměř zdvojnásobil zisk díky reklamě v mobilech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší světová internetová sociální síť Facebook ve třetím čtvrtletí téměř zdvojnásobila čistý zisk na 806 miliónů dolarů (17,6 miliardy korun) z 425 miliónů dolarů před rokem. Její tržby se zvýšily o 59 procent na 3,2 miliardy dolarů díky silné poptávce po reklamě na mobilních zařízeních, jako jsou chytré telefony a počítačové tablety.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Malba na stěně kanceláře Facebooku v kampusu Menlo Park v Kalifornii

Článek

Tržby mírně překonaly očekávání analytiků, kteří je podle průzkumu agentury Reuters odhadovali na zhruba 3,1 miliardy dolarů. Klíčovou součástí tržeb jsou příjmy z reklamy, jež stouply o 64 procent na téměř tři miliardy dolarů.

Tržby z mobilní reklamy se nyní na celkových příjmech Facebooku z reklamy podílejí zhruba dvěma třetinami. Jejich podíl tak stoupl z necelých 50 procent před rokem. Firma přitom začala nabízet mobilní reklamu teprve v roce 2012.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Společnost v úterý rovněž uvedla, že počet lidí, kteří její služby využívají nejméně jednou měsíčně, stoupl na 1,35 miliardy osob z 1,32 miliardy na konci druhého čtvrtletí. Počet každodenních uživatelů dosáhl 864 miliónů osob.

Reklama

Související články

Francouzi si mohou tweetovat peníze

Uživatelé Twitteru ve Francii mohou od úterý posílat peníze pomocí vzkazů na této sociální síti. Twitter tak předběhl s možností platby mezi uživateli...

Výběr článků

Načítám