Hlavní obsah

Francouzi si mohou tweetovat peníze

Novinky, Tomáš Volf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uživatelé Twitteru ve Francii mohou od úterý posílat peníze pomocí vzkazů na této sociální síti. Twitter tak předběhl s možností platby mezi uživateli Facebook, napsal ekonomický list Financial Times.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Logo Twitteru na budově newyorské burzy při debutu akcií v roce 2013

Článek

Převod peněz poskytuje Twitter ve spolupráci s druhou největší bankovní skupinou ve Francii Groupe BPCE. Placení poprvé představili v úterý na tiskové konferenci. Uživatel si musí nejprve stáhnout aplikaci bankovní skupiny S-Money, pak zadá číslo kreditní karty a peníze posílá pomocí přesně definovaných vzkazů. Maximální platba fyzické osobě je 250 euro (6 875 Kč), organizaci 500 eur (13 750 Kč).

„Tato iniciativa je dobrým příkladem naší strategie platebních inovací. Groupe BPCE je první bankovní skupinou, která nabízí lidem možnost poslat peníze pomocí jednoduchého tweetu,“ řekl šéf divize komerčního bankovnictví a pojištění skupiny Jean-Yves Forel.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nová konkurence

Klasické banky a finanční instituce čelí nové konkurenci z řad technologických firem, ať už jde o posílání peněz nebo poskytování půjček mezi uživateli, jak je nabízejí projekty Lending Club nebo Prosper, uvádí FT.

Twitter před měsícem spustil vlastní „nákupní“ tlačítko, které umožňuje koupit zboží přímo z tweetu a platby zprostředkuje start-up ze San Francisca Stripe.

Tím, že Twitter uzavřel v září dohodu s francouzskou bankou, se mu podařilo s touto službou předběhnout svého mnohem většího rivala Facebook. Společnost Marka Zuckerberga se chystá umožnit placení formou vzkazů. Již vyřídila patřičná povolení a najala bývalého šéfa společnosti PayPal Davida Marcuse. Nyní službu testuje.

Ještě v říjnu slibuje spustit svou platební službu také americký výrobce chytrých telefonů a tabletů Apple.

Reklama

Výběr článků

Načítám