Hlavní obsah

Airbus poprvé otestoval úspornější letoun A320neo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letoun Airbus A320neo vzlétl ve čtvrtek v poledne ke svému prvnímu dvě a půl hodiny trvajícímu zkušebnímu letu. Letadlo určeně pro středně dlouhé lety je modernizovanější verzí nejprodávanějšího modelu Airbusu A320 a firma očekává, že příjmy z jeho prodeje v příštích dvou desetiletích dosáhnou stovek miliard dolarů.

BEZ KOMENTÁŘE: Nový Airbus A320neo se chystá k odletuVideo: Airbus

 
Článek

A320neo je konkurentem plánované modernější verze Boeingu 737 MAX. Airbus již prodal 3257 těchto letadel, která slibují snížení spotřeby pohonných hmot ve srovnání se současným modelem A320 o 15 procent.

Do konce roku Airbus očekává zvýšení objednávek na více než 3500. Letadla si podle Airbusu objednalo 57 zákazníků, mezi nimi nízkonákladové aerolinky EasyJet nebo American Airlines.

Foto: Regis Duvignau, Reuters

První let letounu Airbus A320neo poblíž francouzského Toulouse

Nový stroj vzlétl k nebi 27 let po prvním letu svého předchůdce A320. Do komerčního provozu má letoun vstoupit v posledním čtvrtletí 2015, napsala agentura Reuters.

Naopak sto nových Boeingů 737 MAX s opcí na další stovku si v září objednaly největší  evropské nízkonákladové aerolinie Ryanair. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám