Hlavní obsah

Rusko zakázalo dovoz sladkostí z Ukrajiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rusko zakázalo dovoz cukrovinek z Ukrajiny. Oznámil to v pátek podle agentury AFP ruský úřad na ochranu spotřebitelů Rospotrebnadzor. Již dříve úřad na pozadí hluboké krize mezi Moskvou a Kyjevem zakázal dovoz některých ukrajinských alkoholických nápojů, mléčných výrobků, čokolády a cibule.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Státní kontrola podle úřadu zjistila porušení zákonů u některých značek ukrajinských sladkostí. Složení výrobků prý neodpovídalo normám uvedeným na etiketách.

"Aby zaručil spotřebitelská práva, zakazuje Rospotrebnadzor (...) dovoz cukrovinek vyrobených na Ukrajině na ruské území," oznámil podle AFP úřad.

Rusko před zhruba měsícem zakázalo dovoz řady potravinářských výrobků z EU, USA a několika dalších západních zemí, které vůči Rusku uvalily sankce kvůli jeho údajné podpoře proruských separatistů na východě Ukrajiny. [celá zpráva]

Kvůli údajným problémům s hygienou také zavřelo několik restaurací amerického řetězce McDonald´s v Moskvě a Jekatěrinburgu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám