Hlavní obsah

Pohled na Prahu z luxusního komplexu v centru metropole

Novinky, mak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Luxusní komplex Quadrio v centru Prahy nedaleko Národní třídy vyrostl do výšky 35 metrů, čímž dosáhl svého nejvyššího bodu. Náklady stavby vyčíslil jeho investor, společnost CPI Group podnikatele Radovana Vítka, na 3,3 miliardy korun. Budova by měla být hotova letos na podzim.

Jak pokračuje hrubá stavba komplexu na Národní třídě Video: Novinky

 
Článek

Objekt vyrůstá přímo nad stanicí metra Národní třída v centru Prahy. Bude mít čtyři podzemní a osm nadzemních podlaží. Tvořit ho bude celkem šest budov, pět věží kanceláří a samostatně stojící bytový dům. Obchody by měly být ve dvou podzemních a dvou nadzemních podlažích, obsadit by měly 8500 metrů čtverečních. Součástí budou kanceláře (16 400 metrů čtverečních), 19 luxusních bytů a 250 podzemních parkovacích míst.

Cena bytů o ploše 44 až 165 metrů čtverečních se pohybuje mezi 100 až 150 tisíci korunami za metr čtvereční a na prodej je ještě pět bytů.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Místo komplexu Quadrio

V současné době řemeslníci pracují na plášti objektu. Tvoří se metodou modulové fasády, kdy jsou celé bloky vyrobeny a smontovány mimo stavbu, což celý proces výrazně urychluje. V létě, kdy už bude mít objekt svou finální tvář, se přesune hlavní stavební činnost do interiérů.

Kvůli stavbě je na dva roky uzavřena stanice metra B Národní třída. Dopravní podnik zaplatí za rekonstrukci stanice metra přes půl miliardy korun. Otevření stanice Národní se očekává letos v červenci.

Stavba polyfunkčního objektu QuadrioVideo: společnost Quadrio

Na otevření budovy se těší i starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký, protože se do této části města vrátí život. „Vedle turistického ruchu se vrátí i běžný život s rozmanitou nabídkou služeb a nákupních, pracovních i odpočinkových kapacit. Vzniklé náměstí s kavárnou, restaurací a zelení navíc jako celek naváže na systém našich městských pěších zón,“ řekl Lomecký.

Vizualizace nového komplexu na Národní tříděVideo: společnost Quadrio

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám