Hlavní obsah

Škoda v Číně vyrobila za šest let přes milión aut

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od roku 2007, kdy Škoda Auto vstoupila na čínský trh, sjelo z linky v závodě Shanghai Volkswagen (SVW) více než milión vozů s logem mladoboleslavské automobilky. Firma chce v příštích letech svůj odbyt zvyšovat, což se odrazí ve větším počtu modelů i nových závodů.

Foto: skoda-auto.com

Výroba škodovek v Číně.

Článek

„Automobily značky Škoda jsou v Číně oblíbené,“ uvedl předseda představenstva společnosti Škoda Auto Winfried Vahland.

„S pouze třemi v této zemi prodávanými modely jsme překročili miliónovou hranici. S rozšiřováním naší modelové palety a výrobních kapacit se budou naše prodeje v Číně v příštích letech dále zvyšovat,“ dodal Vahland.

Škoda ve spolupráci se SVW nyní v Číně vyrábí pět modelů, konkrétně je to Superb, Fabia, Rapid, Octavia a Yeti. V roce 2014 dojde k zahájení výroby nové generace modelu Škoda Octavia a modelu Rapid Spaceback.

Od roku 2010 představuje Čína pro Škodovku nejsilnější trh. Loni prodala mladoboleslavská automobilka v říši středu 235 700 vozů. Od letošního ledna do října si škodovku rozhodlo koupit 199 200 Číňanů. To odpovídá zhruba čtvrtině celosvětových prodejů značky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám