Hlavní obsah

ČSA a Travel Service si budou navzájem prodávat letenky

– Praha

Společnosti České aerolinie (ČSA) a Travel Service se dohodly na vzájemném prodeji letenek na části spojů druhého dopravce. Z toho důvodu přidají ČSA devět letních destinací, Travel Service naopak zařadí do letového řádu 11 linek operovaných ČSA.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Spolupráce obou společností je určena pouze transferovým pasažérům směřujícím ze sítě ČSA do vybraných destinací Travel Service, který operuje pod značkou SmartWings, a naopak. Prodej letenek bude zahájen do konce týdne, nabídka bude k dispozici do konce letošní letní sezóny.

„Díky tomu můžeme našim cestujícím, zejména z východní Evropy, nabídnout celou řadu sezónních letních destinací do oblíbených přímořských letovisek. Kromě rozšíření a zpestření obchodní nabídky očekáváme v době letních prázdnin také lepší využití kapacity na našich letech,“ uvedl Jiří Marek, viceprezident ČSA pro obchod a marketing.

Podle generálního ředitele Travel Service Romana Vika jde o oboustranně výhodnou spolupráci, ze které budou profitovat především cestující.

Síť destinací ČSA se tak rozšíří o Bilbao, Palmu de Mallorku a Valencii ve Španělsku, Heraklion a Soluň v Řecku, Lamezii Terme a Neapol v Itálii, kyperskou Larnaku a chorvatský Split. Letenku do těchto destinací si u ČSA budou moci koupit ti, kteří cestují z některého letiště, kde operují ČSA, s výjimkou Prahy.

Obdobné pravidlo platí i u druhého z dopravců. Ten v rámci spolupráce ke své síti připojí lety ČSA do Berlína, Budapešti, Bukurešti, Düsseldorfu, Frankfurtu, Hamburku, Kodaně, Košic, Mnichova, Ostravy, Stockholmu, Stuttgartu a Varšavy. Vzájemná dohoda platí do konce letošní letní sezóny.

Reklama

Výběr článků

Načítám